Sidst opdateret

21-03-2005

Familien Haslund

Retur

 

 

 

Koldrøgning af oksekødspølser

2 kg. hakket oksekød Ca. 10% fedt

6 tsk. caryanne peber (kan undlades hvis de ikke skal være stærke)

2 tsk. stødt sort peber

2 tsk. knust tørret hvidløg

1 tsk. timian

1 tsk. oregano

20 stk. allehånde

6 stk. enebær

100 gr. salt

1/2 dl vand

ca. 5 meter lammetarm (den til medister)

Brug kun tørrede krydderier som knuses inden de blandes med de øvrige ingredienser.

Tarme kan købes hos din slagter, men skal måske bestilles i forvejen. Tarme af kunststof skal opblødes i koldt vand i en ½ time inden anvendelsen.

 

Rør pølsefarsen med krydderiblandingen og vandet, til den er sej. Fyld farsen i tarmene, skal stoppes fast uden luftblærer, lav 2 pølser på ca. 20 cm med knuder i begge ender og som bare er snoet på midten.

 

Lad pølserne tørre i ca. 7 dage, helst et køligt sted.

 

De koldrøges ved 25 grader i 24 timer.

 

Efter røgningen hænges pølserne til tørre i mindst 14 dage, gerne længere.